en ro

Hotel Simfonia

» Concurs

Rezerva acum !
Concurs

Concurs! Repovestim rețetele bunicii

Simfonia Boutique Hotel Restaurant Râmnicu Vâlcea, Chef Nico Lontras, Chef Johnny Șușală & jurnalistul culinar Cosmin Dragomir vă invită să redescoperim tezaurul gastronomic național și să pătrundem în fabuloasa lume a reintepretării acestor rețete neprețuite.

Concursul se adresează bloggerilor culinari din România, dar nu numai. Regulamentul este foarte simplu: trebuie să identificați o rețetă românească veche care să aibă o poveste (vă amintește de copilărie, ați găsit-o într-o carte veche de bucate și v-ați îndrăgostit de savoarea ei, ați găsit-o în caietul cu rețete al bunicii etc) pe care să o gătiți încercând totuși să o aduceți la standardele anului 2016 în special în ceea ce privește tehnicile, texturile și estetica preparatului final. Postați fotografiile și o scurtă istorie pe platforma online unde activați* (cu mențiunea că este pentru acest concurs) și ne trimiteți link-ul cu articolul la adresa contact@hotelsimfonia.ro împreună cu acest text, nu de alta, dar nu vreți să participați singuri la competiție. În cazul în care unul dintre câștigători nu poate beneficia de premiu, acesta va reveni următorului clasat cu mențiunea că preparatul câstigător rămâne vedetă în meniul special creat. Data limită pentru primirea rețetelor și a link-urilor este 18 noiembrie, urmând ca pe 20 noiembrie să fie anunțați câstigătorii.

Juriul format din Chef Nico Lontras, Chef Johnny Șușală, Alina Vasilescu și Cosmin Dragomir va stabili cele două rețete câștigătoare. Premiul: câte un sejur de doua persoane, pentru fiecare rețetă, în perioada 25-27 noiembrie, la Simfonia Boutique Hotel din Râmnicu Vâlcea, în care sunt incluse decontul transportului, cazarea, mesele, un work-shop în bucătărie cu Nico Lontras, cel care va reinterpreta în manieră proprie rețetele câștigătoare și o seară la un pahar cu vin și discuții despre bucătăria românească veche cu Cosmin Dragomir. Cele două rețete câștigătoare vor fi introduse într-un meniu special dedicat evenimentului și care va fi servit sâmbătă, 26 noiembrie, tuturor clienților participanți.

Simfonia Boutique Hotel Restaurant Râmnicu Vâlcea este o îmbinare armonioasă de lux, confort și eleganță, menită să bucure inimile celor pe care îi găzduiește. Construit cu pasiune, îmbină frumosul cu utilul, într-un design interior total devotat stării tale de bine și te invită să pășești în diferite culturi ale lumii pentru a alege între stilul clasic, mediteranean, modern și oriental, pe cel care se potrivește cel mai bine stării și gândurilor tale.

Alina Vasilescu este proprietara hotelului și restaurantului Simfonia, două dintre reușitele sale profesionale și de suflet. Bucuria cea mai mare o simte când oaspeții apreciază inovațiile pe care le aduce și modul cum acestea le fac sejurul mai frumos din toate punctele de vedere.

Chef Nico Lontras este unul dintre cei mai apreciați bucătari români. Cu o experiență vastă atât în țară cât și în străinătate (bucătarul anului în Irlanda în 2003) s-a remarcat nu doar prin profesionalism și inventivitate cât și prin abnegația cu care încearcă, încă de când activa în afara țării, să reintepreteze bucătăria tradițională și să o aducă la standardele gastronomice ale prezentului.

Chef Johhny Șușală este unul dintre cei mai activi şi tenaci chefi din ultimii ani din spaţiul românesc. Şcolit în sistem jobschooling, că tot e la modă, pe vase de croazieră şi restaurante din străinătate, s-a întors în ţară mult konw-how gastronomic occidental. De câţiva ani face echipă Chef Nico Lontras, fiind de nedespărţit şi completându-se reciproc.

Cosmin Dragomir lucrează în presă de mult timp, prea mult spune el. În ultimii ani s-a specializat în gastronomie și tot de atunci strânge date despre istoria culinară și a ospitalității din România.

Vă urăm mult succes!

*dacă nu aveți o platformă proprie vă oferim posibilitatea de a publica povestea pe unul din site-urile partenere. Tot ce aveti de făcut este să trimiteți mail la cosmind1982@gmail.com cu textul și imaginile, precum și datele de contact.

Parteneri media: gustos.ro, bucataras.ro, urbology.ro, ziarulring.ro, vipstyle.ro

 

concursretetabunicii