en ro

Hotel Simfonia

» Excursii in zona

Rezerva acum !
Excursii in zona

Daca doresti sa descoperi Romania, Ramnicu Valcea este un loc excelent de pornire.

Judetul Valcea este inzestrat cu cele mai diverse si pitoresti forme de relief si peisaje, invitand turistul sa ia parte la bogatia aflata in intreg tinutul valcean.

Cei pasionati de munte pot descoperi in zona montană Parâng – Cindrel pitoreasca Vale a Lotrului, aflată între Munţii Lotrului şi Munţii Latoriţei, unde se impun privirii peisaje alpine deosebite: forme glaciare sălbatice, asemănătoare cu cele din Alpi, defileul şi cataractele Lotrului, lacurile glaciare din apropierea Obârşiei Lotrului, lacurile de la Galbenu şi Petrimanu. Privelişti de o rară frumuseţe sunt prezente si in defileele Oltului, Lotrului, Lotrişorului şi Bistriţei cu salba de lacuri de acumulare, dintre care nu putem să nu amintim Brădişorul şi Vidra. Rezervaţiile naturale din Munţii Coziei, Munţii Buila – Vânturariţa şi Munţii Căpăţânii, constituie o altă componentă de mare importanţă a resurselor turistice naturale, cea mai reprezentativă fiind Parcul Naţional Cozia.Bogăţia de izvoare de ape minerale care abundă unele zone geografice şi peisajul pitoresc pe care-l “scaldă”, se etalează cu măreţie în staţiunile balneoclimaterice de renume ale judeţului Vâlcea : Călimăneşti – Căciulata, Băile Olăneşti, Băile Govora , Ocnele Mari – Ocniţa.

Marturii ale istoriei si culturii tarii noastre sunt prezente si in locurile asezamintelor monahale precum Sfânta Mănăstire Cozia, ctitorie a lui Mircea cel Bătrân, manastirea Hurez, mănăstirile Govora, Arnota, Surpate, Dintr-un Lemn, Turnu, Stănişoara, Frăsinei, Ostrov, Berislăveşti, Cornet, multe dintre aceste vestigii istorice fiind considerate unicat.

Locul unde se pastreaza vii obiceiurile stramosesti este localitatea Horezu, ce repezinta un vechi leagan al traditiilor specifice poporului roman. Targului ceramicii populare romanesti “Cocosul de Hurezi”este cel mai cunoscut festival local unde produsele de lut devin adevarate opere de arta.

Hotelul nostru organizeaza, pentru familii sau grupuri, excursii organizate de una sau mai multe zile in care sa descoperi acest minunat colt de lume. Evident, fiind extrem de mandri de orasul nostru, unul din principalele noastre tururi este cel al orasului in care poti descoperi parcurile, strazile ascunse sau restaurantele in care poti degusta alese bucate romanesti insotite de un vin deosebit de Dragasani.

Fiecare grup este insotit de un ghid profesionist si la cerere, de un translator pentru turistii straini.